Terug naar de opleiding

Hulpkok

Je leert:

  • de mise-en-place van de gerechten: versnijden, klaarmaken en afwerken;
  • werken volgens de instructies van de kok;
  • hygiënisch en veilig werken in de keuken conform de HACCP-methode;
  • de basisvaardigheden en -technieken om gerechten te bereiden;
  • het vak van een chef uit het Stella Maris instituut in Merksem.

Je wilt:

  • een job in de horeca;
  • zelf eenvoudige gerechten kunnen maken;
  • inspiratie opdoen om nagerechten te bereiden;
  • je voorbereiden op de opleiding kok.

Je moet:

  • voor de start van de opleiding een medisch attest bij het secretariaat inleveren;
  • een koksoutfit dragen: koksvest en -muts, schort,  (*);
  • voldaan hebben aan de voltijds leerplicht;
  • het inschrijvings- en cursusgeld betaald hebben;
  • een rijksregisternummer hebben of een wettig verblijfsbewijs,
  • vlot Nederlands kunnen (**).

(*) Te koop bij Veys Bedrijfskleding, Lange Lobroekstraat 1, 2060 Antwerpen.

(**) Je kan hier bij de FAQ meer info over vinden.

 

De opleiding Hulpkok omvat in totaal 440 lestijden en wordt georganiseerd in een tweeënhalfjarig avondtraject.

Alle tarieven zijn inclusief cursusmateriaal, exclusief handboeken. Per schooljaar wordt er éénmalig € 6 aangerekend voor elektronische communicatie. Je betaalt een maximum van € 300 inschrijvingsgeld per semester. Dit geldt niet voor het cursusmateriaal.