Terug naar de opleiding

Hulpkok

Je leert:

  • de mise-en-place van de gerechten: versnijden, klaarmaken en afwerken;
  • werken volgens de instructies van de kok;
  • hygiënisch en veilig werken in de keuken conform de HACCP-methode;
  • de basisvaardigheden en -technieken om gerechten te bereiden;
  • het vak van een chef uit het Stella Maris instituut in Merksem.

Je wilt:

  • een job in de horeca;
  • zelf eenvoudige gerechten kunnen maken;
  • inspiratie opdoen om nagerechten te bereiden;
  • je voorbereiden op de opleiding kok.

Je moet:

  • voor de start van de opleiding een medisch attest bij het secretariaat inleveren;
  • een koksoutfit dragen: koksvest en -muts, schort,  (*);
  • voldaan hebben aan de voltijds leerplicht;
  • het inschrijvings- en cursusgeld betaald hebben;
  • een rijksregisternummer hebben of een wettig verblijfsbewijs,
  • vlot Nederlands kunnen (**).

(*) Te koop bij Veys Bedrijfskleding, Lange Lobroekstraat 1, 2060 Antwerpen.

(**) Je kan hier bij de FAQ meer info over vinden.

 

De opleiding Hulpkok omvat in totaal 440 lestijden en wordt georganiseerd in een tweeënhalfjarig avondtraject.

Semester 1 - avondopleiding

wordt niet ingericht in schooljaar 2018-2019
Module(s) LestijdenLestijden Standaard tarief Verminderd tarief Vrijgesteld tarief
Koude keuken 

Koude keuken

In deze module oefen je de basishandelingen en het voorbereiden van koude gerechten.
Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leer je de kok helpen bij het voorbereiden en bereiden van koude gerechten.
Je leert veilig en hygiënisch werken.

Inschrijvingsgeld standaard tarief € 120
Cursusmateriaal € 170
Inschrijvingsgeld verminderd tarief € 24
Cursusmateriaal € 170
Inschrijvingsgeld vrijgesteld tarief € 0
Cursusmateriaal € 170
80u € 290 € 194 € 170

Semester 2 - avondopleiding

op donderdagavond
Module(s) LestijdenLestijden Standaard tarief Verminderd tarief Vrijgesteld tarief
Initiatie warme keuken 

Initiatie warme keuken

In deze module oefen je de basishandelingen en het voorbereiden van warme gerechten.
Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leer je de kok helpen bij het voorbereiden en bereiden van warme gerechten.
Je leert veilig en hygiënisch werken.

Inschrijvingsgeld standaard tarief € 120
Cursusmateriaal € 170
Inschrijvingsgeld verminderd tarief € 24
Cursusmateriaal € 170
Inschrijvingsgeld vrijgesteld tarief € 0
Cursusmateriaal € 170
80u € 290 € 194 € 170

Semester 3 - avondopleiding

op donderdagavond
Module(s) LestijdenLestijden Standaard tarief Verminderd tarief Vrijgesteld tarief
Nagerechten 

Nagerechten

In deze module leer je de basistechnieken voor hoteldesserts en banketgebak. Ook de decoratie- en dresseertechnieken komen aan bod.
Je leert veilig en hygiënisch werken.

Inschrijvingsgeld standaard tarief € 120
Cursusmateriaal € 170
Inschrijvingsgeld verminderd tarief € 24
Cursusmateriaal € 170
Inschrijvingsgeld vrijgesteld tarief € 0
Cursusmateriaal € 170

Nodige voorkennis

Slagen voor de modules:

  • Basis keuken (proef)
  • Initiatie warme keuken
  • Koude keuken
80u € 290 € 194 € 170

Semester 4 - avondopleiding

wordt niet ingericht in schooljaar 2018-2019
Module(s) LestijdenLestijden Standaard tarief Verminderd tarief Vrijgesteld tarief
Dagschotels met vlees en gevogelte 

Dagschotels met vlees en gevogelte

In deze module leer je vlees en gevogelte voorbereiden, bereiden, versnijden en schikken. Je leert ook begeleidende sauzen bereiden. Ook soepen op basis van vlees en gevogelte komen aan bod.
Je leert veilig en hygiënisch werken.

Inschrijvingsgeld standaard tarief € 120
Cursusmateriaal
Inschrijvingsgeld verminderd tarief € 24
Cursusmateriaal
Inschrijvingsgeld vrijgesteld tarief € 0
Cursusmateriaal

Nodige voorkennis

Slagen voor de modules:

  • Basis keuken (proef)
  • Initiatie warme keuken
  • Koude keuken
80u € 120 € 24 € 0

Semester 5 - avondopleidng

wordt niet ingericht in schooljaar 2018-2019
Module(s) LestijdenLestijden Standaard tarief Verminderd tarief Vrijgesteld tarief
Dagschotels met vis 

Dagschotels met vis

In deze module leer je vis voorbereiden, bereiden, versnijden en schikken. Je leert ook begeleidende sauzen bereiden. Ook soepen op basis van vis komen aan bod.
Je leert veilig en hygiënisch werken.

Inschrijvingsgeld standaard tarief € 120
Cursusmateriaal
Inschrijvingsgeld verminderd tarief € 24
Cursusmateriaal
Inschrijvingsgeld vrijgesteld tarief € 0
Cursusmateriaal

Nodige voorkennis

Slagen voor de modules:

  • Basis keuken (proef)
  • Initiatie warme keuken
  • Koude keuken
80u € 120 € 24 € 0

Alle tarieven zijn inclusief cursusmateriaal, exclusief handboeken. Per schooljaar wordt er éénmalig € 6 aangerekend voor elektronische communicatie. Je betaalt een maximum van € 300 inschrijvingsgeld per semester. Dit geldt niet voor het cursusmateriaal.

Campus Stella Marisstraat

Modeltraject

Uurrooster 2018-2019

Gerechten koude keuken