Terug naar de opleiding

Leraar in opleiding (LIO)

Inkanteling van de specifieke lerarenopleiding in de hogeschool en de universiteit

Vanaf 1 september 2019 zal de specifieke lerarenopleiding van naam veranderen en zal die er anders uitzien. Voor bachelors en vakexperten secundair onderwijs met minimaal drie jaar werkervaring zal Thomas More Mechelen-Antwerpen samen met de collega’s van CVO TNA een nieuw opleidingstraject aanbieden. We zullen hierbij net zoals nu kiezen voor een dagtraject en een avond-weekendtraject om maximaal tegemoet te komen aan de verwachtingen en beschikbaarheid van de (werkende) student.

Studenten die het afgelopen jaar startten met hun opleiding zullen in optimale omstandigheden hun traject kunnen afronden op de vertrouwde campus Sanderus. Meer informatie vind je via https://www.thomasmore.be/specifieke-lerarenopleiding-september-2019

Wij kijken er alvast naar uit om je als Thomas More student te verwelkomen binnenkort!

Team lerarenopleiding CVO TNA en Thomas More Mechelen-Antwerpen

 

Verkorte educatieve masteropleidingen vanaf 2019

Voor de studenten met een masterdiploma wordt de specifieke lerarenopleiding vanaf academiejaar 2019-2020 vervangen door de educatieve masteropleiding (verkort traject, 60 studiepunten). Hiervoor werkt CVO TNA samen met KU Leuven. Masters kunnen kiezen uit één van de tien opleidingen, die elk leiden tot het diploma van educatieve master. Deze opleidingen worden op campus Antwerpen aangeboden en leveren het bekwaamheidsbewijs op om les te kunnen geven in onder meer het secundair onderwijs. Meer informatie op: http://www.kuleuven.be/educatieve-master

Masterstudenten die bij aanvang van academiejaar 2019-2020 al ten minste 15 studiepunten uit het SLO-programma hebben verworven, hebben het recht om de SLO nog af te werken tegen uiterlijk 2020-2021.

Een studietrajectbegeleider met expertise uit de huidige lerarenopleiding CVO TNA zal deze studenten hierbij optimaal begeleiden.

 

Alle tarieven zijn inclusief cursusmateriaal, exclusief handboeken. Per schooljaar wordt er éénmalig € 6 aangerekend voor elektronische communicatie. Je betaalt een maximum van € 300 inschrijvingsgeld per semester. Dit geldt niet voor het cursusmateriaal.